Висока скорост и техническа неизправност на камиона са посочени от полицията като причини за катастрофата в Айтос, при която загинаха две дечица и баща им.

Инцидентът е станал на десен завой с наклон при спускането. Камионът е навлязъл в маневрата с несъобразена скорост, а заради повреда в спирачната уредба не е могъл да спре.

Така той се удря странично в автомобил с бургаска регистрация. Двете моторни средства се удрят в близката мантинела и дърветата в крайпътната градина в Айтос.

Лекият автомобил е управляван от 33-годишен мъж. В него са се возили той, двете му деца и жена му. Мъжът и децата – момиченце на 5 и момченце на 8 години – загиват на място заради силния удар.

Майката е откарана в болница за лечение. Там е прегледана, но жената е отказала хоспитализация.

В бургаската болница е откаран и 17-годишен младеж, който е бил пешеходец и също е пострадал при инцидента. Той е настанен в реанимация без опасност за живота. В същата болница се намира и шофьорът на камиона, който е с политравма.

От водачът на товарния автомобил са взети кръв и урина за химичен анализ за употреба на алкохол или наркотични вещества.

Местните хора искат тежкотоварният трафик да бъде изведен извън града. Преди година на същото място тир се вряза в колона от чакащи на светофара автомобили.

В Айтос е обявен ден на траур заради загиналите баща и деца.