Разговори на висок тон и заплахи за физическа саморазправа имаше днес в парламента. Наложи се дори намесата на квесторите.

Скандалът между народните представители започна по време на обсъждането на парламентарните кандидатури за квотата в Комисията за регулиране на съобщенията.

Снимка: btvnovinite.bg

Първи несъгласие е изразил депутатът от „Атака“ Павел Шопов. Той възрази срещу предложението на бившите си коалиционни партньори от Обединени патриоти.

Той заяви, че кадрите на ВМРО и НФСБ са пълен провал и има скандали, свързани с техните имена.

Думите на Шопов предизвикаха остра реакция в народния представител от ВМРО Милен Михов, който поиска наказание за депутата от „Атака“. Съпартиецът му Юлиян Ангелов пък попита ГЕРБ коя кандидатура подкрепят – на коалиционните им партньори в кабинета или на ДПС.

Снимка: Ладислав Цветков

От ГЕРБ са внесени две предложения – на сегашния гл. секретар на КРС Кристина Андонова-Хитрова и на бившия член на СЕМ Анна Хаджиева. Искрен Веселинов и лидера на НФСБ предлагат настоящия юристконсулт на КРС Пеньо Пенев.

БСП са издигнали кандидатурата на зам.-председателя на социалистичската партия Деница Златева, а ДПС номинират бившия депутат и кмет Едринч Хайрула.   

От БСП заявиха, че знаят резултата – в Комисията ще влязат двама от управляващото мнозинство и 1 от ДПС.

„В този филм да се омаскарят кандидатите, които се представиха достойно, ние няма да участваме“, заяви Халил Летифов, депутат от ДПС.

Снимка: Ладислав Цветков

Заради скандалите депутатите прекъснаха работа за 30 минути. След почивката опозицията заговори за задкулисни уговорки.

На финала БСП показаха, че имената, затворени в плик, съвпадат с избора на депутатите, а новите в КРС казаха, че влизат заради професионалните си качества.