„Със сигурност обсъждаме възможността ако не целият, поне част от министрите на служебния кабинет да станат част от един бъдещ кабинет, но това е въпрос, който трябва да обсъдим с останалите партньори, на чиято подкрепа разчитаме, разбира се, и с президента, който е назначил служебният кабинет. Ако има подкрепа, ще коментираме това и със служебните министри. Отсега е ясно, че някои от тях дадоха заявка, че не искат да продължат“, каза заместник-председателят на Народното събрание Кристияна Вигенин в bTV Новините.

„В следващите дни ще проведем разговори с трите формации на база на тези разговори, на база на които ще преценим дали има възможност за съставяне на правителство“, каза Вигенин, според когото има достатъчно време.

БСП ще разговаря с „Изправи се БГ! Ние идваме!“, „Демократична България“ и „Има такъв народ“. На първият етап срешите ще сa с всяка формация по отделно, а след това, ако има съгласие по политики, ще се проведат общи срещи. „След това ще обсъдим как си представяме бъдещето правителство“ и ще се пристъпи към обсъждане на имена, като първо ще бъде това на премиера, каза Вигенин.

БСП ще направи всичко възможно да се сформира редовен кабинет и да намерим съгласие между формациите на промяната, защото хората го очакват и това е отговорната позиция - да покажем, че политиците вземат , каза Вигенин.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!