Важна информация за пътуващите към Гърция. Изненадващо, вместо от утре, южната ни съседка затвори за туристи границата си с България от днес следобед – с изключение на ГКПП „Кулата“.

Летовниците са пропускани единствено през този пункт след представяне на QR код. Тази сутрин рекордните опашки от вчера не се повториха, но пожар в полето задими пътя и намали видимостта. Огънят пламна на метри от магистралата. Вятърът бързо разнесе дима на пътя. Огнеборците овладяха стихията, а причината за пожара се оказа – нерегламентирано сметище.

Утре, обаче, се очаква тежък трафик, след като днес граничните власти обявиха в 14 ч., че преустановяват влизането на туристи в Гърция през другите гранични пунктове – „Маказа“, „Капитан Петко войвода“ и „Ивайловград“. Така, всички тръгнали на море към Гърция ще преминават единствено през граничен пункт „Кулата“ – „Промахон“, край Петрич.

Снимка: btvnovinite.bg

Туристите имаха разнопосочни мнения относно мерките в южната ни съседка. Желаещите на преминат през „Маказа“ бяха връщани. Това предизвика масово недоволство сред пътуващите – разочарованието беше предизвикано от промяната на крайния час за преустановяване на работата.

Въпреки забраната, много от румънските туристи все пак минаха границата през граничния пункт край Хасково. За влизащите у нас – ограничения няма. 

Снимка: btvnovinite.bg

Пунктовете „Маказа“, „Илинден“, „Ивайловград“ и „Капитан Петко войвода“  ще останат отворени за пътуващите по работата и в двете посоки. Нормално ще се пропускат и туристите, прибиращи се в България.