Днес над страната ще има разкъсана, средна и висока, облачност. Вятърът ще бъде от юг-югозапад и с него ще се пренася по-топъл въздух.

Ще бъде топло за началото на февруари, с максимални температури между 12° и 17°, по-ниски в крайните северозападни райони.

През нощта ще бъде предимно ясно, със слаб югозападен вятър в източната половина от страната. Минималните температури ще са от 0 – 2° в северозападните райони до 6 – 8° на изток.


Утре в сутрешните часове в низините и котловините видимостта ще бъде намалена. Ще преобладава слънчево време, с разкъсана средна и висока облачност. Югозападният вятър ще се усили и с него температурите значително ще се повишат. Максималните температури ще са предимно между 12 и 17°, по-ниски на места в Северозападна България.

  
В началото на следващата седмица все още ще бъде доста по-топло от обичайното. В понеделник облачността ще е разкъсана, предимно висока и средна, по-значителна над Западна България. Вятърът ще отслабне. Във вторник над Дунавската равнина ще преобладава облачно и мъгливо време, на отделни места е възможно и да преръми. Над останалата част от страната ще има разкъсана облачност, предимно висока. Вятърът ще бъде от изток, по-късно през деня в източните райони - от изток-североизток и ще се усили. С него ще нахлува сравнително студен въздух и температурите ще започнат бързо да се понижават.