Днес от запад на изток облачността ще се разкъсва и намалява и над западните райони ще е предимно слънчево. В Източна България все още ще има превалявания, но вече по-слаби и на по-малко места. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър. Максималните температури ще са предимно между 24° и 29°.

 

По Черноморието облачността ще е значителна, с валежи от дъжд. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър. Температурите ще се понижат и максималните ще са между 23° и 25°. Температурата на морската вода е от 24° до 26°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

  

 В планините от запад на изток облачността ще намалява до предимно слънчево. Превалявания ще има в масивите от Източна България. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 12°.

 

 

 През почивните дни и през първата половина от следващата седмица ще се установи предимно слънчево време. В събота вятърът от северозапад ще отслабне, а в неделя ще се ориентира от изток. През следващите дни ще е от изток-североизток и временно ще се усилва. Температурите ще се повишават и през новата седмица ще бъдат от  30° до 35°,  в Източна България,  поради вятъра от изток-североизток, по- ниски -  от 26° до 29°.