Обвиненията срещу мен са скалъпени и са част от схемата да държиш някого на каишка. Това обяви в предаването „Тази сутрин” лидерът на „Воля” Веселин Марешки.

Той и двама от депутати от партията му - Пламен Христов и Кръстина Таскова, се сдобиха с обвинения за изнудване на собственици на аптеки.

По думите на Марешки по същите обвинения в края на 2016 г. досъдебното производство е приключило поради липса на доказателства. Три месеца по-късно, без да се събират нови доказателства, повдигат същото обвинение, уточни депутатът.

Колкото по-бързо прокуратурата прекрати този цирк, толкова по-добре за нея, обяви Марешки.

От „Воля” ще поискат оставката на председателя на Народното събрание Димитър Главчев, защото на председателски съвет е намекнал, че Марешки трябва да се оттегли от поста зам.-председател на парламента заради обвинението. Всеки може да стане обвиняем, защо Делян Добрев е председател на енергийната комисия, след като е обвиняем, коментира лидерът на „Воля”.

Той обяви, че не е подал официално жалба за натиск, свързан с бизнеса му с горива, защото не вярва на прокуратурата и на главния прокурор Сотир Цацаров.

Веселин Марешки носеше портретна снимка на наблюдаващия го прокурор Виолета Радева и обяви, че тя е била хваната да кара пияна, но не е наказана за това.

„Аз разбирам правото на всеки обвиняем да защитава себе си и то не може да бъде отречено, както по смисъла на НПК, така и публично. Тук не става дума за защита, а става дума на моменти за откровени клевети. Да се обосновава собствената невинност с хвърлянето на клевети върху наблюдаващия прокурор по делото, е меко казано невъзпитано, а най-откровено казано – недостойно за мъж и за член на парламента”, коментира по-късно през деня Цацаров.

Вижте цялото интервю във видеото: