„Воля” не води преговори за влизане в управляващата коалиция, председателят на партията Веселин Марешки на брифинг в Народното събрание по повод твърдения в публичното пространство, че „Воля” може да замести „Атака” в управляващото мнозинство.

„Воля” няма да участва в каквото и да е правителство в рамките на този мандат. Не водим разговори с нито една политическа партия по тази тема”, подчерта Марешки.

По думите му партията има дълъг път, който минава през по-успешно преодоляване на фалшивите новини срещу „Воля” и по-добро представяне на следващите парламентарни избори.

„Хипотетично, ако се наложи да участваме в управлението, то няма да е заради позицията на „Атака” по Истанбулската конвенция, както твърди Волен Сидеров. А заради провала му в изпълнението на предизборните обещания за високи пенсии, доходи и по-добър живот на българските граждани”, коментира Марешки.

„Няма да влизаме в интригите на политик, който през годините е показал единствено лабилно политическо поведение в зависимост от личните му интереси”, допълни Марешки.

„Воля” отстоява принципите на патриотизма, свободата и борбата с картелите. За нас не е изненада, че все повече формации ни виждат в управлението на държавата и искат да бъдат наши партньори”, отбеляза Марешки.

Според Веселин Марешки БСП не искат сега да пада правителството. Ако сега има парламентарни избори, всички парламентарно представени партии, с изключение на „Воля”, ще имат по-малко депутати, смята той.

По отношение сделката за ЧЕЗ лидерът на „Воля” заяви: „Не мисля, че има нещо нередно в това определена частна структура да преговаря с друга частна структура”. „Питам тези, които виждат нещо нередно, защо тогава не са алармирали цялата държавна машина, за да не стигаме до този цирк”, каза още той.

Използвани са материали на БТА