Костадин Костадинов е пиар продукт на министър в сегашното правителство – на Красен Кралев. Сега го активизират, за да отклонят недоволните от ГЕРБ и те да не отидат при истинските алтернативи. Това каза лидерът на „Воля“ и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

През 2011 г. той (Кралев) го изкара (Костадинов), за да може да отклони гласовете на недоволните варненци от модела на Кирил Йорданов, да вземат гласовете им, да ги излъжат и впоследствие на балотажа да подкрепят Йорданов, за да се запази статуквото. „В момента активират това момче, за да може недоволните от ГЕРБ, вместо да отидат в истинските алтернативи, правят същия проект“, каза Марешки.

Снимка: bTV

Той нарече Костадинов „лъжец“.

За предложението на „Воля“ формациите извън Народното събрание да получат 1 лв. на глас, докато тези в Парламента да запазят размера на субсидията си от 11 лв. на глас лидерът на „Воля“ отрече да е внесено заради Костадинов, макар че засяга само него (след последните парламентарни избори само една партия, която не е в парламента, има право на субсидия – „Възраждане“ на Костадинов).

Ние сме последователни, аз съм инициатор на референдум, в който искахме нулева субсидия и на изборите казахме, че ще подкрепим всяко предложение за увеличаване на мажоритарността и намаляване на субсидиите, дори да е с малко, обясни той.

Снимка: bTV

Решението на бюджетната комисия обаче е отпаднало, защото в момента „няма такива настроения“, „оказа се, че съм единственият борец за това, за което са гласували хората на референдума“, каза Марешки.

Вижте целия разговор във видеото: