Разследващите, поели случая със смъртта на 11-годишното момче от Стрелча, работят и по версия то да е било повлияно от игра, разпространявана през интернет.

От прокуратурата обявиха, че има категорични доказателства, че момчето се е самоубило, тъй като е оставило видео-послания на мобилния си телефон.

Малко преди да сложи край на живота си детето записва обръщенията, в които казва, че планира самоубийството. Според източници на bTV от разследването от записите става ясно, че няма конфликти в семейството.

Според психолози самоубийството е било търсен изход – за него е имало знаци много по-рано, но те не са направили впечатление на родителите и близките му.

„Това може да е бил цял период от време, в което детето е преживявало някакви неща. Много е важно ние като възрастни да се интересуваме от това как се чувстват децата, какво преживяват”, категоричен е детският психолог Евелина Шафчийска.

Версията, по която се работи, е, че детето е било подтикнато или поне повлияно от игра в интернет, която поставя опасни предизвикателства пред децата.

„То е споделяне през различни профили на децата, в които се предизвикват и за съжаление се използва много като форма на тормоз. Детето не е успяло да прецени кое е истина, какво може да направи и какво не може”, разсъждава Шафчийска.

Утре екип от прокурори и психолози към МВР ще пътуват за Стрелча, където ще разговарят със семейството, приятелите и съучениците на самоубилото се момче.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!