Верижна катастрофа е станала на Околовръстното шосе в София. Сигнал за инцидента, който е станал на разклона за „Симеоновско шосе“ в посока „Младост“, е подаден в 8:45 ч.

По данни на МВР са се ударили 10 леки коли и два камиона. По информация на bTV Новините леко пострадали са петима души. Трима са настанени в болница с леки наранявания. 

„Разбрах, че червеният камион е блъснал жълтия. Той обръща ремаркето и ни блъскат отзад“, разказа Бехан Мюфтафов, участник в катастрофата.

„Минути след получаване на сигнала на място са пристигнали екипи на „Пътна полиция“, „Охранителна полиция“, пожарната и Спешна помощ“, обясни Иво Биков, инспектор в „Пътна полиция“.

„Непреценена скорост, карал е по-бързо отколкото трябва. Той е ударил другия камион и оттам вече – верижна катастрофа“, каза Божидар Стефанов, друг участник в инцидента. 

„Много е рано да вменяваме вина на някого. Тече оглед и докато не се извършват процесуално-следствените действия не можем да определим вината“, допълни Иво Биков. 

Заради инцидента се образува километрично задръстване на Околовръстния път. Движението в района се регулираше от пътни полицаи и се извършваше в едната лента.