12 автомобила участваха във верижна катастрофа на изхода на София в посока Пловдив при разклона за Нови хан и Елин Пелин.

Инцидентът е станал малко преди 18 ч. Няма сериозно пострадали при катастрофата. На място са изпратени две линейки.

Трима души са откарани в болница, сред които 3-годишно дете. То е в "Пирогов" без наранявания. Две жени - на 21 и 22 години, са откарани в болница "Света Анна".

До катастрофата се е стигнало, след като в крайна лява лента млад водач, на 22 години, е тръгнал да изпреварва друг автомобил с висока скорост, съобщи за bTV шефът на столичния КАТ Течно Тенев.

„Тъй като се движи с по-висока скорост, удря автомобила отзад, спират двама водачи да си разменят двустранни протоколи в крайна лява лента без да вземат мерки за обезопасяване на автомобилите. Гражданин на Германия, пътувайки в крайна лява лента, изпреварвайки, вижда, че пред него има два спрени автомобила, включва аварийните мигачи, набива спирачките и в него се удрят още 9 автомобила с българска регистрация", обясни Тенчо Тенев. 

"Има едно детенце на 3 години, което е с главозамайване, в болница е за преглед, няма наранявания. Две млади момичета също. Не сме спирали движението по АМ "Тракия"", допълни Тенчо Тенев.

Заради катастрофата се образува километрично задръстване. 

По-късно вечерта движението беше възстановено.