Oт тази вечер влиза в сила вечерен час за непълнолетните в Ловеч и в Гоце Делчев. В първия град децата до 18 г. трябва да са по домовете си до 22 ч., а във втория – 21 ч. Екипите на bTV направиха проверка дали се спазва извънредната мярка срещу коронавируса. 

Към 22 ч. улиците на Ловеч са почти пусти. Работещите заведения се броят на пръсти. Хора по улиците почти няма. Младежите заявиха, че ще спазват правилата, защото искат да бъдат пример за връстниците си.

Снимка: btvnovinite.bg

Аня Ябетска от Полша е в града за втори път и го описва като мъртъв. „Хората се страхуват и това не е само тук, това е навсякъде. В Полша ситуацията с COVID също е много лоша”, допълни тя.

Непълнолетни в Ловеч са на различно мнение от връстниците си в Ловеч. Те не са съгласни с мярката, смятат, че няма опасност да се разболеят. Глобата за неспазване на вечерния час в Ловеч е 300 лв., ако ги хванат.

Снимка: btvnovinite.bg

В Гоце Делчев малко след 21 ч. улиците опустяха. Вечерният час прибра учениците. Затова питаме за пандемията и мерките студенти. Те не са съгласни университетите да са затворени и да учат онлайн, докато заведенията продължават да работят. 

Въпреки мерките, част от заведенията в Гоце Делчев тази вечер бяха пълни.