Българин създаде концепция за къща на крака. Постройката може да се придвижва по всякакви терени, а идеята се ражда от любимата приказка на дизайнера Енчо Енчев.

Къщата е за двама души и може би куче. Това, което не се вижда на снимката, са четирите харпуна, предназначени за по-голяма стабилност при терен с наклон. Идеята идва на бял свят заедно с дъщерята на дизайнера Енчо Енчев.

Снимка: btvnovinite.bg

„Преди месец се роди моята дъщеря Александра. Скоро ще започнем да ѝ четем приказки. Аз си направих един лист с нещата, които съм  слушал като малък и просто се сетих за къщата на баба Яга, която е на кокоши крака“, разказва Енчо.

В момента проектът е само идея, но модерните технологии позволяват да бъде осъществен на практика. 

„Особено хората от САЩ или Обединените арабски емирства наливат страшно много пари точно в такива проекти. В миналото дори съм имал допир с тях и съм работил по няколко интересни проекта“, споделя дизайнерът.

Снимка: btvnovinite.bg

След последния филм за Батман дизайнерът прави и своя версия на батмобила. В интернет оригиналните идеи се разпространяват бързо, а Енчев отказва много предложения за работа в чужбина, включително и като дизайнер на една от най-големите марки автомобили в света. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Имал съм много предложения за чужбина. Просто съм решил тук да продължа да се развивам и живея, където са ми приятелите и семейството. Досега съм имал две страхотни предложения“, казва Енчев.

Снимка: btvnovinite.bg

Създателят на къщата на крака е завършил Тревненската дърворезбарска школа, но мечтите му го отвеждат в друга посока.

„Тогава интернетът беше слаб, дори го нямаше на места. Трябваше да търся книги за хора, които създават подобен тип проекти. Започнах да се самообучавам“, разказва дизайнерът.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!