„Възраждане“ издига председателя на партията Костадин Костадинов за президент на предстоящите избори. Това съобщи Николай Дренчев от политическата формация и добави, че кандидатът за вицепрезидент ще е Елена Гунчева.

„Националният комитет на партията реши да издигне свои кандидати, защото е крайно време България да има един достоен и независим от външни фактори и посолства държавник“, каза Дренчев.

„България има остра нужда от президент, който да защитава националните интереси“, допълни зам.-председателят на партията Цончо Ганев. 

Според тях сферите, в които настоящият държавен глава Румен Радев не отстоява категорично българския интерес са: въвеждане на еврото, пандемията от COVID-19, енергийната независимост, американските бази в страната.

„Възраждане“ са категорично против въвеждането на единната европейска валута у нас, защото според тях ще повлияе негативно на икономиката у нас. 

„Следващият президент на България трябва да има ясна и точна позиция по този проблем и да я отстоява. Следващият президент трябва да има ясна позиция и по масовата психоза, свързана с COVID-19 и всички мерки, които се взимат“, посочи Ганев.

По думите му новият държавен глава не трябва да е завършил военна академия в САЩ и трябва да постави въпроса за американските бази в България. 

На въпрос дали Костадинов ще участва и в парламентарната надпревара, от партията отговориха положително и допълниха, че законът не го ограничава да бъде водач и на листа.

Кандидатпрезидентската двойка Костадин Костадинов и Елена Гунчева не присъства на пресконференцията на партията.

БТА