ТЕЦ „Марица 3“ – Димитровград възобновява дейността си. Причината – решението на РИОСВ – Хасково, с което производството на централата беше спряно заради завишени стойности на серен диоксид във въздуха в Димитровград, е отменено.

За това информира синдикалната организация на КНСБ в ТЕЦ "Марица 3".

Така планираният за 12 ч. протест пред МОСВ на работещите в електроцентралата се отменя.

„Тази вечер централата ще бъде пусната в следствие на полученото писмо от РИОСВ – Хасково, с което се разпорежда да бъде спряно действието на принудителната административна мярка. Оставаме в постоянна протестна готовност, за днешния протест бяха ангажирани около 700 души“, заяви пред bTV юрисконсултът на ТЕЦ „Марица 3“ Юлиян Семерджиев.

Припомняме, че принудителната мярка беше наложена от РИОСВ-Хасково на 21 април. Според РИОСВ ТЕЦ „Марица 3“ не е изпълнявал комплексното си разрешително и издадените предписания.

„Към настоящия момент не говорим за финансови санкции, макар че и те са възможни, все пак чакаме решение на съда. Става въпрос за здравето на хората в Димитровград и здравето на хората даже в София. Възможно е работата да бъде възобновена, надяваме се собственикът да инвестира и да се извърши подмяната на съответните инсталации“, заяви заместник-министърът на околната среда и водите Тома Белев в „Тази сутрин“.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!