Днес облачността ще е променлива, по-значителна в Северна България. На места ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Максималните температури ще са предимно между 9 и 14 градуса.

В планините повече слънчеви часове ще има над масивите в Южна България. На отделни места ще превали слаб дъжд, над 1800 метра – сняг. Ще духа до умерен, по билата и върховете – временно силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4 градуса, на 2000 метра- малко под нулата.

Утре ще има много слънчеви часове и приятни температури. Привечер и през нощта срещу събота облачността ще се увеличи.

В събота от югозапад отново ще започнат валежи от дъжд, които до края на деня ще обхванат почти цялата страна. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще се усили. Ще започне понижение на температурите и до вечерта на места в западната част на Предбалкана и по високите полета на Западна България дъждът ще премине в сняг.

В неделя все още ще вали, в много райони на Северна България – сняг, на места в Южна – дъжд, но от югозапад валежите ще отслабват и ще започнат да спират. Вятърът ще бъде умерен до силен и в Североизточна България, както и по старопланинските проходи, ще има условия за виелици и навявания.

При очакваната валежна обстановка през почивните дни има повишена вероятност в Южна и в Североизточна България валежите да са значителни.

В началото на следващата седмица валежите навсякъде ще спрат, но облачността ще се задържи предимно значителна. Вятърът ще отслабне. Минималните температури ще се понижат, максималните ще са почти без промяна.