Възможна е рекордна избирателна активност в Париж. Това съобщи кореспондентът на bTV във Франция Десислава Минчева. Според информацията, която е научил екипът на bTV от секционните избирателни комисии очертава се избирателната активност да бъде по-голяма от април миналата година.

Пред българското посолство в Париж днес много се говори за свобода на избор, за избор между добро и зло заради едно българско театрално  представление – „Антихрист“, по романа на Емилиян Станев.

Актрисата Елена Петрова заяви, че връзката е за мащаба, за който трябва да си дадем сметка:

„За визионерството, което всички търсим и очакваме от нашите управляващи, за това колко е важно да се върви напред, да няма счупена истина, да има битка за добрия социален статус. Европа е в криза. Имаме нужда от стабилни умове“.

По думите й българите в чужбина се интересуват от това, което се случва с българската култура. Аз гласувам винаги заради децата ни, каза Елена Петрова.

Според актьора Ники Сотиров няма как този паралел да не се случи.

„Защото този изключителен текст на Емилиян Станев формулира изконното желание на всеки един българин да даде своя принос в това наистина утре България да е една по-добра страна. Аз съм диво и непоправимо зареден с оптимизъм и романтика без това да е глупост“, заяви той.