Впечатляваща битка между дронове във Варна. Най-добрите български пилоти на летящите устройства се включиха във високотехнологично състезание, в което показаха удивителни умения.

Състезанието се проведе на специално изградена арена с препятствия. Управлявайки дроновете, пилотите трябваше да преминат през тях най-бързо и прецизно.

"Това е „Формула 1“ при дроновете. Трябва да се усъвършенстваш постоянно. Излизат, все по-бързи стават", заяви Иван Неделчев, състезател.

Най-добрите сред пилотите изпълниха сложните маневри, управлявайки дроновете си с такава скорост, че дори следенето им с поглед беше трудно. 

Състезателните дронове концентрират огромна мощ в себе си. Развиват 160 км/ч за 2 секунди, а двигателите им работят с до 50 000 оборота в минута.

По време на състезанието не липсваха и катастрофи. За да станеш добър, трябва да свикнеш с тях, обясни шампионът на България.

"Боли финансово. По принцип съм чупил страшно много. Точна бройка не мога да кажа", каза Златко Радев, шампион на България.

Състезанието беше част от най-голямата и престижна лига в света, но заради пандемията от COVID-19 не успяха да пристигнат участници от чужбина.