Обилна снежна покривка в Смолянско. Заради снега са въведени ограничения за движение с вериги през проходите. Има и шест населени места без електричество. Близо 40 см е новата снежна покрива по високите места в Родопите.

На КПП-тата на изхода на Смолян органите на реда спират автомобилите и освен че проверяват за декларация на напускане на населеното място, следят и за това дали автомобилите са с вериги и не ги допускат да преминават през проходите Рожен, Пампорово и Превала, ако нямат такива.

Снимка: АПИ

Рано тази сутрин снегът създаде проблеми на шофьорите в Смолян, тъй като пътищата не бяха почистени. Закъса и автобус на градския транспорт, който впоследствие бе изтеглен с тежка техника.

Снегопочистващите машини са чистили планинските проходи през цялата нощ.

„Няма затворени пътища. Цялата техника е на терени и в момента работим, независимо от факта, че духат силни ветрове, които правят навявания на много места. Момчетата цяла нощ са работили и продължават да го правят. Притеснителен е фактът, че има населени места без електричество. Към момента те са шест“, каза зам.-областният управител на Смолян Адриан Петров.

Снимка: АПИ

Аварийни екипи работят усилено за отстраняване на авариите. След като снеговалежът намаля, започна почистването на тротоарите и улиците в Смолян.

Прогнозите са, че до края на деня снегът ще започне да спира и обстановката ще се нормализира.