Разграбването на световно-културно историческо наследство се извършва след преките заповеди на Делян Пеевски. Това написа във „Фейсбук“ страницата си обвиняемият хазартен бос Васил Божков и се закани: „С Шиши ще се разправям лично“. 

Укриващият се в Дубай бизнесмен посочва, че тези действия се извършват с помощта на прокуратурата. Държавното обвинение иззе от офисите на Божков близо 6000 артефакта.

В края на май хазартният бос заяви, че антика от колекцията му се е появила на свободния пазар. А вчера коментира, че все още няма информация в публичното пространство какво се е случило с иззетите предмети от фондация „Тракия“.

„Грабежът се координира от човека на Шиши, отговарящ за краденето на пари от обществените поръчки - Иван Мирински. Той се разпорежда с действията на прокуратурата и с полуграмотните чиновници, участващи в разграбването“, пише Божков. 

Бизнесменът посочва, че на държавните служители, участвали в акцията, ще бъде потърсена персонална съдебна отговорност. „Иван Мирински също ще отговаря за действията си пред закона“, допълва Божков.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!