Изключително интензивен 20-минутен порой с градушка превърна улиците на Варна в реки за кратко вчера вечерта. Обилният валеж предизвика много проблеми в морската ни столица.

Една от критичните ситуации е била на прословутото наклонено кръгово движение, където булевардът е бил наводнен и се е наложило екипи на "Гражданска защита" и пожарната да изтеглят закъсал автомобил.

Подадени са девет сигнала, свързани с последствията от бурята, седем от тях са подадени едновременно, което е създало известно напрежение. Едно от обажданията е било за паднал клон, друго – за наклонен стълб, а останалите за наводнени домове. Един сигнал е подаден и за свлачище в село Михале. Това е обобщението на директора на пожарната Тихомир Тотев, според когото „като цяло няма нанесени материални щети”.

На новоизградения булевард са възникнали два проблема. Единият е именно с наклонения стълб на мостовото съоръжение при булевард „Владислав”, но причината не е некачествено строителство, заяви заместник-кметът Христо Иванов. Стълбът е отстранен и ще бъде укрепен допълнително. Причината е паралелна комуникация, която преминава успоредно на моста.

„На „Цар Освободител” не е правено ново изграждане на дъждовна канализация. Монтирани са допълнителни дъждоотводнителни решетки, но вчера  са се затлачили, което предизвика акция по тяхното почистване”, заяви Иванов.

Какви мерки още се предприемат, вижте във видеото.