Съдът окончателно оправда Златомир Иванов – Баретата по дело за наркотрафик. Бившият командос беше обвинен за ръководител на престъпна група, която е действала през 2011 г. на територията на Южното Черноморие, София и Казанлък. Част от обвиняемите по делото обаче получиха присъди.

Златомир Иванов е обявен за невинен по всички обвинения и на всички съдебни инстанции. Според върховните магистрати срещу него няма доказателства.  

„На него му беше повдигнато това обвинение през 2013 г., май месец, след като той малко се стабилизира след стрелбата срещу него. Все още беше на легло, не можеше да излиза и тогава му беше повдигнато това обвинение”, припомни адвокатът му Маряна Тодорова.

Основният свидетел на прокуратурата по делото е Росен Драгнев, заподозрян за стрелбата срещу Златко Баретата. Драгнев обаче изобщо не е разпитван пред съда.

Не може само на базата на едно доказателство да се повдига обвинение на едно лице. Независимо дали се казва Златомир Иванов, допълни адвокатът му.

Прокуратурата отказа коментар, а Иванов обжалва и последното си задържане, при което беше разпитван за отвличането на Адриан Златков.

Златомир Иванов няма да иска парични обезщетения, обясни адвокатът му.  Ще настоява обаче съдът да обяви за незаконен последния му арест.

Ивайло Борисов – Ториното, сочен за приближен на Иванов, също е оправдан от съда, съобщи БТА.

Според Върховния съд прокуратурата не е представила по убедителен начин доказателства за това, че Иванов и още няколко души са били престъпна група.

Дори опитите на съда да допълни тези съществени пропуски от страна на обвинението не са достатъчни за осъдителни присъди срещу част от обвинените.

Така само шестима влизат в затвора – част от тях за пет години, други за три, а има и такива с условни присъди.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!