Сигнал до bTV за нарушение на мерките по извънредното положение. Кметът на село Скобелево в община Павел Баня участвал в масови тържества, въпреки ограниченията за преодоляване разпространението на заразата.

Кметът на селото отрича снощи да е бил на купон. Получил сигнал за масово събиране в заведение близо до селото. Знаел, че става въпрос за негови приятели и отишъл да им каже, че е забранено:

„Предупредени бяха момчетата и ми обещаха, че след половин час този купон ще приключи“, обясни Ахмед Сюли, кмет на с. Скобелево.

Любителски кадри показват Ахмед Сюли на маса и заобиколен от хора. Той обяснява снимките така:

„По принцип, те са ми приятели повечето, момчета, които бяха и ме помолиха да седна, да ги уважа за няколко минути и да направят една снимка за спомен да имаме“.

Снощният рожденик е Илхан. Навършил трийсет години. Събрал компания колкото да вдигнат наздравица.

„Направих глупост, съжалявам много за това, което… но просто исках само едно леко мероприятие“, каза Илхан Пехливан.

Това е мястото, където снощи се е провел рожденият ден. Събирането се е случило въпреки нежеланието на собственика.

Половин час след предупреждението на кмета, празненството било прекратено. Полицията научи от медиите за случилото се. Предстои проверка.

За нарушение сигнализираха и зрители от Пазарджик.

Според сигнала вчера няколко кафенета в центъра на града са предлагали кафе и напитки. Сред тях е и заведение, свързвано с името на общинската съветничка Таня Димитрова.

Тя твърди, че отворили след като здравната инспекция отговорила, че могат да го направят. След проверка от полицията заведението е затворено.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!