Докато бойкотират работата в Народното събрание, депутати от „БСП за България” са били в 5-дневна командировка на ловно-рибарско изложение в австрийския град Залцбург.

Информацията е от официална справка, която администрацията на Парламента предостави на bTV.

Иван Иванов и Йордан Младенов са били на изложението от 20 до 24 февруари, командировани като народни представители. Служебното им пътуване съвпада със заявката на социалистическата партия депутатите ѝ да не участват в пленарни заседания и да не взимат командировъчни.

Снимка: btvnovinite.bg

Оказва се, че двамата народни представители не само са взели командировъчни, а дори са положили извънреден труд, защото са били там и през уикенда.

В програмата на изложението са включени лекции, свързани с риболов на сьомга в Централна Швеция, как успешно да се лови костур, как се ловят диви свине, миещи мечки и лисици. Също и как се разфасова дивеч.Още за изложението може да видите ТУК.

Йордан Младенов е член на Комисията по земеделие и храните и Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщенията. Иван Иванов пък е член на комисиите по Вътрешна сигурност и обществен ред, както и Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове.

От БСП отказаха двамата народни представители да отговорят на въпросите ни. bTV изпрати официално запитване до Народното събрание, с което очакваме да получим информация има ли и други депутати, командировани за изложението в Залцбург и колко струва пътуването на всеки един народен представител. 

Снимка: btvnovinite.bg

България е имала свой щанд на изложението, подготвен от Югозападното държавно предприятие, съобщи за bTV директорът инж. Дамян Дамянов. Страната ни се е рекламирала като дестинация за лов. Всяка година различно държавно предприятие подготвя представянето на България на изложението.