При полицейска операция на ОДМВР-София, реализирана със съдействието на служители от ГДНП и СДВР, към 19:30 ч. снощи в столично казино е задържан мъжът, който извърши въоръжен обир на магазин в Елин Пелин, съобщават от пресцентъра на МВР.

Той е криминално проявен и осъждан ефективно за кражби,  водещ скитнически начин на живот и с 8-месечна условна присъда. При извършения му обиск у 37-годишния столичанин са открити веществени доказателства, съотносими към извършеното престъпление.

Сигналът за извършен грабеж в денонощен магазин в Елин Пелин е постъпил към 23:40 ч. на 22 септември в РУ. Съобщено било, че около 20 минути по-рано в търговския обект е влязъл мъж с плътна предпазна маска на лицето и слънчеви очила, който заплашил продавача с пистолет, след което отнел касовата наличност, два мобилни телефона и кутия цигари от щендера. Незабавно на място били изпратени полицейски екипи, а дежурна оперативна група от ОДМВР-София предприела оглед на местопроизшествието.

На пътя за с. Мусачево, изхвърлени на различни места в тревните площи, били открити част от отнетите вещи и използвани при извършване на престъплението дрехи. Същите са иззети като веществено доказателство, а по случая е образувано досъдебно производство.

В хода на активните издирвателни действия, предприети от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР-София и колегите им от РУ-Елин Пелин и проведено оперативно наблюдение криминалистите установили свидетел, който дал сведения по отношение на извършения грабеж.

След анализ на придобитата информация и допълнителни оперативни действия разследващият екип събрал достатъчно данни, сочещи към самоличността на извършителя на дръзкото престъпление.

В снетото писмено сведение арестуваният е направил пълни самопризнания. Действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата.