Тинейджъри изпочупиха пейки в Борисовата градина в Бургас. Видео с вандалската проява беше разпространено в сайта на общината, на така наречената „стена на срама“.
 
Общинските служители нямат друг метод за противодействие, защото нарушителите са непълнолетни. „Биват излъчвани с цел превенция и с цел превъзпитание, и неповторяемост на такъв тип деяние“, обясни Андрей Рунчев, управител Общинско предприятие „Транспорт“.

В случая са счупени 3 пейки, всяка - на стойност 400 лв. Очаква се щетите да бъдат планети от родителите, които разпознаят децата си на разпространените записи. „Има родители, които реагират крайно негативно, защото показваме техните деца – че всички роднини, съседи, познати, след това търпят укор и подигравки“, коментира Рунчев. 

В Центъра за видеонаблюдение и мониторинг денонощно служители следят за нарушения. Записите се съхраняват и могат да бъдат издирени от посочените места.

Вандалски прояви се документират и през тъмната част на денонощието. Подобни видеокамери има на хиляди места в града.

Mеждувременно, Община Бургас ще предаде записа на полицията за разпознаване и издирване.

Над 0,5 млн. лв. са отпуснати само за тази година от общинския бюджет за ремонти и възстановяване на паркови пространства. Една голяма част от щетите са от вандалски прояви. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!