Късо съединение, причинено от коледна украса, остави без дом семейство от Сливен. Пожарът тръгнал от светещи лампички, а родителите по чудо спасили децата си. 

Бащата и едното дете са в болница. Майката сподели, че по-големият ѝ син е добре, съпругът ѝ е контактен и очаква до края на седмицата да бъде изписан. 

„Дишането му е затруднено и е с кислородна маска. Детето е много изплашено“, разказа Бояна Христова и допълни, че елхата се намирала в стаята, където спят с мъжа ѝ.

Пожарът е започнал посред нощ, а димът я събудил. 

Снимка: btvnovinite.bg

Споделя, че съседи са им помогнали да излязат всички невредими, но щети има в целия апартамент. Гл. инсп. Антон Михайлов от сливенската пожарна обясни, че сигнал за инцидента е получен в 22:46 ч., като огнеборците пристигат за няколко минути. 

„Бащата е евакуирал децата през прозореца, когато колегите са дошли са започнали с гасенето на пожара. Най-вероятната причина за огъня са светещи гирлянди, оставени да светят през нощта. Могло е да стане и много по-лошо“, заяви Михайлов. 

Снимка: btvnovinite.bg

Съсед разказа, че евакуацията на семейството е отнела 10-15 минути. Набирането на средства за пострадалото семейство вече започна в социалните мрежи.

Съседи на пострадалите ще помогнат за ремонта, а социалните отпускат еднократна помощ в максималния размер от 375 лв.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!