Пощенска марка по повод 110-годишнината от Балканските войни (1912-1913 г.) беше валидирана в Министерството на отбраната. 

Пощенска марка по случай Балканските войни
Снимка: Министерство на отбраната

Марката беше пусната в употреба от министъра на отбраната Димитър Стоянов, главния изпълнителен директор на „Български пощи“ Филип Алексиев и началника на политическия кабинет на отбраната Владко Владов. На събитието присъства и началникът на отбраната адм. Емил Ефтимов. 

Върху марката е изобразен генерал Георги Вазов пред пленени турски оръдия от 1913 г., което  символизира необикновената енергия, изключителната воля и вярата на войниците и офицерите при превземането на Одринската крепост, смятана от западните военни специалисти за непревземаема, посочи министър Стоянов. Художник е Дамян Дамянов, който е изобразил документална фотография на генерал Георги Вазов пред пленени турски оръдия от 1913 г.

„Балканските войни представляват естествено продължение на национално-освободителните войни на българския народ от XIX век с военни средства. Пощенската марка в случая е символ на предаване на послание да съхраним славното ни минало, да не забравяме подвига и саможертвата на нашите герои, да бъдем горди с историята си“, каза още служебнит министър на отбраната по време на церемонията.

Министърът Стоянов допълни, че със създаването на Националния инициативен комитет за честването на 110 години от Балканските войни е продължена изградената през годините традиция за отбелязване на бележити годишнини от българската военна история.