Очаква ни предимно слънчево време днес. Повече облаци ще има в Северна България и там може слабо и за кратко да превали. Максималните температури ще са между 26 и 31 градуса.

На морето ще има чудесни условия за плаж. По южното крайбрежие температурите ще са около 30 градуса, по северното ще има малко повече облаци и температури около 26-28 градуса. Морската вода е около 25-26 градуса.

Подходящо ще е и за разходки в планината днес, където стойностите са вече доста по-приятни и е почти без валежи. На височина 1200 метра очакваме около 22 градуса, на 2000 метра – около 15 градуса.

Утре ще е предимно слънчево. В следобедните часове, главно над планинските райони, ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали и прегърми. Температурите слабо ще се повишат и максималните ще са между 27 и 32 градуса. В петък ще проникне хладен въздух и температурите слабо ще се понижат. Над страната ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, по-значителни над Североизточна България и планинските райони, където на места ще превали и прегърми. В събота ще има променлива облачност, по-значителна над източните и планинските райони. В началото на следващата седмица ще превали и прегърми на повече места в страната.