Днес на места в Западна и Централна България все още ще превалява сняг, в източните райони – дъжд. След обяд валежите ще спрат, най-късно в североизточните райони. Вечерта от югозапад облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен северозападен вятър. Температурите ще са почти без дневен ход, предимно между минус 1° и 4°. 

 След пладне валежите и по Черноморието ще спрат, най-късно в северните райони, а вечерта от юг облачността ще намалее. Вятърът  ще е умерен и временно силен. Температурите към 14 часа ще са между 4° и 7°. Температурата на морската вода е около 12°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, вечерта ще отслабне.

  В планините ще бъде облачно с отслабващи валежи от сняг. Вечерта валежите навсякъде ще спрат, най-късно в Стара планина. Ще духа умерен и временно силен вятър от север-северозапад и с него температурите още малко ще се понижат, на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 6°.

 

    През нощта облачността ще намалее, в много райони до ясно. Вятърът ще отслабне до почти тихо време. Ще е студено, с минимални температури предимно между минус 5° и  0°, по Черноморието – от 2° до 4°, в София - минус 5°.   Утре преди обяд ще преобладава слънчево време, но по-късно от северозапад облачността отново ще се увеличи, ще е предимно висока. Ще духа слаб юг-югозападен вятър и температурите ще се повишат. Максималните ще са между 3° и 8°, в югоизточните райони и малко по-високи, в София - около 3°.

 

 До края на седмицата в страната предстои много динамично време – ветровито, с чести промени в температурите и валежи - и от дъжд, и от сняг. В четвъртък южният вятър ще се усили, по-съществено в Източна България и в районите, разположени северно от планините. Повишението на дневните температури ще продължи, но сутринта на места в Западна и Централна България температурите ще са отново отрицателни и  ще има заледявания. Облачността ще бъде предимно значителна, на места ще има и слаби превалявания от дъжд, в планините над 1800 метра – от сняг. В ранните сутрешни часове в северозападните райони са възможни поледици. През нощта срещу петък, в петък и събота ще има валежи, на места, главно в Югозападна България и Родопската област - значителни. В източната половина от страната ще остане ветровито и  там преваляванията ще са слаби и само на отделни места. В неделя в източните райони ще е все още по-топло и с южен вятър, ще превали дъжд, но в останалата част от северозапад температурите ще започнат да се понижават и по високите полета на Западна България и в Предбалкана ще превали сняг.