Днес времето ще се задържи облачно. Валежите ще продължат, но ще отслабват. Значителни по количество ще са на отделни места в Родопите. Там са възможни и гръмотевици. Максималните температури ще са в широки граници -  от 6° до 18°. В югоизточните райони ще продължи да духа умерен южен вятър. В  Дунавската равнина вятърът временно ще се ориентира от североизток, а след обяд - от север-северозапад. Привечер с него ще започне да нахлува по-студен въздух и през нощта дъждът в северозападните планински райони ще премине в сняг.

 

 По Черноморието ще е предимно облачно с превалявания от дъжд над северната част. Ще духа умерен, временно и силен южен вятър. Максималните температури ще са от 14° до 19°. Температурата на морската вода е около 13°. Вълнението на морето ще бъде е 2-3 бала.

 

 В планините няма да е подходящо за туризъм. Ще бъде облачно, с валежи от дъжд, над 1800 метра - от сняг. На места в Родопите валежите ще са значителни, възможни са гръмотевици. Ще духа силен и бурен юг-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра - около 0°.

 

  В понеделник вятърът в цялата страната ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Температурите и в Източна България ще се понижат. Облачността ще се задържи значителна, на места ще има и превалявания, предимно слаби, в планините и планинските райони – от сняг, в източните райони – от дъжд. Във вторник и сряда ще остане ветровито, с променлива, често значителна облачност, на отделни места с превалявания от сняг. В четвъртък вятърът постепенно ще отслабва, а в петък ще се ориентира от югозапад. Облачността ще се разкъсва и ще намалява до предимно слънчево време. Дневните температури ще се повишават и  към петък максималните ще са между 7° и 12°.