До края на деня остават в сила предупреждения от първа степен за снеговалежи и силен вятър в източните райони. В Северна България предупрежденията за опасно студено време.

От югозапад валежите постепенно ще спират и облачността ще намалява. Максималните температури в Северна България ще са около минус 7- минус 5 градуса, в Южна- около и малко под нулата.

Над планинските масиви в Югозападна България облачността ще се разкъсва и намалява, следобед до предимно слънчево. В останалите планини все още ще превалява сняг, но до вечерта навсякъде ще спре. Ще духа умерен и силен западен вятър. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 7 градуса, на 2000 метра – около минус 13 градуса.

Месец март ще започне с ниски температури – предимно между минус 15 и минус 10 градуса, в отделни райони и по-ниски. Облачността ще е разкъсана, на места и до предимно слънчево. Вятърът ще е от запад-югозапад, слаб до умерен. В нощта срещу петък облачността отново ще се увеличи и през деня ще има слаби валежи от дъжд и сняг, ще има и поледици. Температурите ще се повишават. През почивните дни и в началото на следващата седмица времето ще е променливо, ще има и превалявания, предимно слаби и предимно от дъжд, но в нощните часове и рано сутрин на места в Северна и Западна България е възможно да превали и сняг. Отново ще има условия за поледици и заледявания.