Валежи, на места придружени от гръмотевици, се очакват днес в по-голямата част от страната. В югоизточната половина ще духа слаб до умерен югозападен, а в северозападната - северозападен вятър. Максималните температури – между 16° и 21°.

По Черноморието ще бъде предимно облачно, а в часовете около и след обяд и там ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са 16°-20°. Температурата на морската вода е около 11°, вълнението на морето ще е 2 бала.

 

В планините ще бъде предимно облачно, на много места ще има валежи от дъжд, в отделни райони интензивни и придружени от гръмотевици. На надморска височина над 2200 метра дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен до силен вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра – около 4°.

 

През следващите дни времето ще бъде много динамично. Очакват се валежи, на места - значителни. На два пъти, в понеделник и към сряда-четвъртък, с усилване на вятъра, ще нахлува студен въздух. По самото нахлуване ще се развиват гръмотевични бури, а впоследствие, в студената въздушна маса, в нощните часове и сутрин, през нощта срещу вторник, както и през нощта срещу четвъртък и в четвъртък сутринта,  на места по високите полета на Западна България, в Предбалкана и в североизточните райони ще има и сняг, без да се задържа снежна покривка. По-малко ще са валежите във вторник, когато ще има и временни  разкъсвания и намаления на облачността.