Валежи, гръмотевици  и условия за градушки се очакват тази сряда. Обявени са предупреждения в цялата страна, но интензивните валежи ще бъдат в западната половина. На изток жълтият код е за силен североизточен вятър.

Бързо ще спре да вали. До полунощ вече почти навсякъде валежите ще спрат. Температурите ще са по-ниски - от 15-16 градуса на североизток до 25-26 градуса в Южна България, но следобед и в южните райони температурите рязко ще паднат. В София се очакват около 17 градуса.

В планините ще е предимно облачно, на много места с валежи и гръмотевични бури. Ще духа умерен и силен север-североизточен вятър и с него температурите значително ще се понижат. Към 15 часа на височина 1200 метра ще е около 13 градуса, на 2000 метра около 6 градуса, а до края на денонощието ще се понижат с още 6-7 градуса, по най-високите части ще превали и сняг.

В четвъртък ще е предимно слънчево и вече без валежи. Максималните температури ще са от 18 до 23 градуса. В петък и събота също ще е слънчево и ще започне да се затопля.  В съботния ден вече се очаква температурите да достигнат и надхвърлят 30 градуса на места. В неделя също ни очаква  много топло и хубаво време може да превали само на места в планинските райони и в Североизточна България.