Войната между вицепремиера Валери Симеонов и туристическия министър Николина Ангелкова навлече в нова фаза, след като днес националистът обяви, че дава цялото министерство на прокурор заради строежи, схеми и категоризации на заведенията на морския плаж „Слънчев бряг – Юг”.

Това обяви самият Симеонов в профила си във „Фейсбук”.

В сигнала се посочва, че „в следствие на евентуално извършени престъпления от съответните длъжностни лица” са одобрени 3 схеми за преместваеми обекти и съоръжения с категоризация – макар да става въпрос за изключителна държавна собственост.

Сигналът е на бланка на Министерския съвет и се подава от Симеонов в качеството му не на гражданин или партиен лидер, а именно на вицепремиер.

Малко преди да стане ясно че казусът е предаден на прокуратурата, Ангелкова коментира, че съдът е този който казва дали дадени действия са законни, или не: "Вицепремиерът не е компетентен орган. Компетентен орган е съдът и, съответно, ако има сигнали, които са свързани с извършване на някакво друго нарушение на други закони - това е прокуратурата".

Премиерът Бойко Борисов обясни дрязгите в коалицията с предстоящите избори за евродепутати догодина: "Неслучайно в "Стандарт и Пуърс" има извод, че икономическата стабилност ще я има, докато я има тая коалиция. И сутринта ги събрах и им го прочетох, за да им е ясно".

На 4 юни Симеонов се обяви за разрушаването на 3 от най-големите заведения в курорта с мотива, че са незаконни.

Ангелкова задочно му отговори, че не са открити нарушения в обектите, при което вицепремиерът я обвини, че подготвя продажбата на 20 дка държавен плаж.