Над заместник-председателя на Парламента Веселин Марешки има политически чадър. Това каза пред журналисти генералният директор на „Лукoйл“ Валентин Златев.

Днес Златев се яви на разпит в Специализирата прокуратура по сигнал на Марешки, който поиска държавното обвинение да провери има ли над него политически чадър.

Златев каза, че не се отказва от думите си за опънат над Марешки политически чадър.

„Звездата на господин Марешки изгрява много странно 2011 – 2012 г. при финансовия министър Дянков – посочи Златев. – От този момент досега той няма нито една приключила финансова ревизия, няма нито една от проверките на Митниците, излезли с акт. Нещо повече, заместник-председател е на Парламента! И тук възниква основният въпрос, който вече е фундаментален – българската държава бори ли се срещу сивата икономика или се слива с нея. Ми, утре някой ще направи хляба по 10 стотинки и ще поиска да стане президент? Това е купуване на гласове в България! Това защо не е разследвано?“

Снимка: bTV

Веселин Марешки отрече.

„Много се радвам, че Валентин Златев продължава да повтаря едно и също, че Марешки е проблем на тяхната държава – каза той. – Да, аз съм проблем на тяхната държава. Радвам се, че съм проблем на тяхната държава, радвам се, че съм ги дисциплинирал“.

Снимка: bTV

„Ние утре ще внесем от асоциацията, фирмената асоциация, жалба в КЗК, защото по информацията, с която разполагаме, г-н Марешки и двете фирми, с които се е занимавал с горива, едната е на 1,8 млн. на загуба, другата е на 13,1 млн. Това е чист, класически дъмпинг“, каза още Златев.

Според него с приемането на закона за горивата тези проблеми ще изчезнат.