„Не искам условия, а аргументи”, заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев пред журналисти след Националното съвещание на ръководството на МВР, предаде агенция „Фокус”.

Вчера синдикалисти обявиха, че излизат на национален протест на 5 юли с искане за увеличаване на заплатите им.

По думите му той отново ще се срещне с полицейските синдикати, за да обсъдят проблемите, въпреки че се срещал постоянно с тях чрез зам.-министъра си Стефан Балабанов.

Радев отхвърли обвиненията, че е прекъснал разговорите си със синдикатите.

„Няма такова нещо – не искам да си говорим през медиите. Има Съвет за социално партньорство, да говорят там”, допълни той.

„Аз отговарям за цялото министерство – най-големият синдикат съм аз”, заяви още министърът. По думите му той отговаря за останалата половина на МВР, които не са синдикалисти.

„Как си представяте, че аз ще отида да говоря с тях и те ще ми поставят условия. Аз не искам условия – искам истината, аргументи от тях и ги помолих за това на първата ни среща. Вместо да ми дадат аргументи, тръгнаха да говорят по телевизията”, допълни още Радев.

Министърът уточни, че работи за увеличение на заплатите на хората в системата, но това няма как да стане по-рано то приемането на новия държавен бюджет.

„Държавата освен полицаи има и учители и други групи”, допълни Радев.