Видят ли празник - взривяват банкомат. Така вътрешният министър Валентин Радев коментира поредния случай на взривен банкомат в София.

Явно не са компетентни, не искам да ги уча, но от камерите се вижда, че взривяват, наблюдават и бягат, описа инцидента Радев.

Снимка: БГНЕС

България е стабилно и може би най-сигурното място на Балканите. Отговорностите и изискванията на хората към МВР са големи, каза още той повод 139-годишнината от създаването на МВР.

Снимка: БГНЕС

Понякога полицаите са обругавани несправедливо, а голяма част от работата на МВР оставала скрита. Такива например били шестте месеца на председателството, когато не бил допуснат нито един инцидент, отчете Радев. И припомни, че преди година на празника били разделени със синдикатите, когато имаше големи протести. Но ги призова да останат чувствителни към проблемите.

Снимка: БГНЕС

Радев спомена отново, че се работи в посока нов закон за МВР.

Служителите в МВР отбелязаха професионалния си празник днес. Церемонията започна с водосвет и поднасяне на цветя пред Паметника на незнайния войн.

Венци бяха поднесен и пред паметника на загиналите служители в системата на МВР. Церемонията уважиха много официални гости, сред които беше вицепрезидентът Илияна Йотова.

Полицаите направиха демонстрации на полицейски кучета и на бойни техники.