Ваксините в имунизационните пунктове в столицата вече свършиха. А заради липсата на ред при зелените коридори, отново се стигна до напрежение пред кабинетите на болниците. 

Час преди да отвори кабинетът в болница „Свети Иван Рилски“ се наредиха и първите желаещи.

Снимка: btvnovinite.bg

С предимство се ваксинираха приоритетните групи и по-възрастните. Още в началото организацията създаде смут между хората. За Иван, който е извън приоритетните групи,  това е пети опит да се възползва от зелените коридори. 

„Просто свършва работното време на центъра или свършват ваксините. И бивам върнат, което, нали, е разбираемо, но липсата на организация е по-големият проблем, а не дали има ваксини или не“, каза мъжът, но днес все пак успя да получи доза.

Дозите намаляха драстично до обяд. Напрежението сред чакащите се покачи и заради липса на списъци и ред.

„Това ми напомня на 1991 г. Тогава беше така. От опашка на опашка, някъде са пуснали масло. Айде, народът се юрва. Ще пробвам, ако стане, стане“, коментира Албена Димова. 

Снимка: btvnovinite.bg

Желаещите да се имунизират имаха шанс да го направят и в Александровска болница. Там опашките бяха разделени за възрастни и за млади.

Здравното министерство напомни, че всяка болница сама отговаря за организацията и работата на пунктове. Ресорното ведомство допълни, че обещаният регистър за електронно записване за ваксинация ще започне да работи до края на седмицата.