Вагон се запали на гарата във Варна. По първоначални данни няма пострадали при инцидента. От БДЖ съобщиха за bTV, че става въпрос за влака Варна-София.  

Снимка: btvnovinite.bg

 

Инцидентът е станал в 13:09 часа - 30 минути, преди да потегли за София. При скачването на влаковата композиция в последния вагон е избухнал пожар. В него не е имало хора. 

По-късно влакът е заминал за София, като последният вагон е разкачен. На мястото са изпратени три противопожарни екипа.

Снимка: btvnovinite.bg

Вагонът е отделен от композицията и е подаден сигнал до Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Изключено е напрежението в контактната мрежа с цел безпрепятствено погасяване на пламъците от вагона, добавят в официално съобщение от БДЖ.

Със закъснение са бързият влак от Варна за София, който по разписание заминава от гара Варна в 13:45 часа, както и пътническият влак от Варна за Карнобат, който тръгва от гара Варна в 13:20 часа.

Все още не е ясно откъде е тръгнал огънят.

"Седяхме си с приятелката ми и видях пламъците във вагона. Обадих се на полицията и на дежурния екип там и те реагираха на ситуацията", каза Анифе Хасан.

"Предприети са действия по намаляване на вагона, т.е. да го сечем, да го оставим на място. Другите вагони са дръпнати напред. През процеса на тия действия вагона се пали, извикани са пожарни. Няма застрашени хора от цялата ситуация", каза ръководителят на район Пътничка дейност-Варна Костадин Маргаритов.