Камиони блокираха преминаването на всички превозни средства по „Дунав мост 2“ за около час и половина този четвъртък следобед. Действията на шофьорите са провокирани от факта, че са принудени да чакат на километрични опашки в посока изход от България, съобщават от Камарата на автомобилните превозвачи в България.

Според техните сведения „водачите изчакват около 12 часа за преминаване през граничния пункт“.

„Напрегната е обстановката и на ГКПП „Оряхово“. Камарата на автомобилните превозвачи в България научи, че на място работи само една от платформите на ферибота за обслужване на тежкотоварни превозни средства над 12 т.“, пише в съобщение на организацията изпратено до медиите.

„Всичко това се случва по-малко от месец след срещата, която проведохме на ГКПП „Видин – Калафат“ съвместно Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Агенция „Митници“, „Гранична полиция“ и представители на румънските власти. На нея получихме уверение за съкращаване на времето за преминаване и  намаляване опашките от тежкотоварни превозни средства и повишаване ефективността, както на ГКПП „Видин – Калафат“, тата и на ГКПП-тата в страната. Резултатите от тази среща днес са налице – километрични опашки и блокиране на един от най-важните гранични контролно-пропускателни пунктове в страната“, се казва в съобщението.