Гневът на хората в Стрелча срещу Иван Евстатиев расте. Започна заличаването на имената на бившия кмет от паметниците и чешмите.

„По настояване на местното население започнахме да заличаваме тези имена от вчера, съобщи г-н Кунчев, зам.-кмет на града.

„Искам да споделя, че град Стрелча е град с голямо историческо минало с културно наследство и вместо да влезем в новините с природните дадености, които имаме, минералната вода, последните пет дни се разглежда един неприятен инцидент, свързан с името на бившия кмет Евстатиев”, допълни Кунчев.

По думите му, има подозрения, че Евстатиев е посягал и на други жени, но хората се страхуват да споделят всичко, което се е случвало с тях.

„Вярвам, че след като той си получи заслужената присъда от съдебните органи много неща допълнително ще бъдат разкрити”.

Разкриването на едни такива факти е тежък процес. Между хората се говори, че това не е единичен случай, потвърди Ангел Шопов.

Той допълни, че Евстатиев е отправял физически заплахи, както и психически тормоз и затова хората се притесняват да кажат това, което се е случило.

"Той е почетен гражданин на Стрелча по същия начин - принудил е хората да съставят подписка, голяма част от подписите са на бели листа, хората не са знаели върху какво се подписват, излъгани са. Що се касае до това, че Евстатиев поставя името си навсякъде – това е негово желание – няма чешма, улица, паметник, където да не е изписано името му, на т.нар. д-р по право, въпреки че никой не знае как точно е станал доктор по право.

В града почти нищо не е станало по време на неговото управление, случило се е в гората – там са направени едни екопътеки, които започват от никъде и свършват никъде”, допълни Ангел Шопов.