След отстраняването на Панайот Рейзи, Общинският съвет в Созопол се събира, за да избере нов кмет.

Като основна точка на заседанието на местния парламент е записано назначаването на изпълняващ длъжността кмет на Созопол.

Самият Рейзи беше окончателно отстранен от поста преди 2 седмици след решение на Апелативния специализиран съд. Освен него освободена от длъжност беше и главният счетоводител на общината Златка Мусева.

Двамата са обвиняеми от март за присвояване на средства в особено големи размери, затова, че не са спазвали договори по ремонтни дейности на територията на община Созопол.

Преди това Панайот Рейзи подаде оставка от ГЕРБ, но прецени, че няма да се откаже от мандата си като кмет на Созопол.

Красимира Германова, председател на общинския съвет в Созопол, е предложила мястото на кмета да бъде заето от Катя Стоянова, заместник на Панайот Рейзи. За да бъде прието това предложение, за него трябва да гласуват повече от половината съветници. Общо 17 са общинските съветници в Созопол, за избирането на изпълняващ длъжността кмет трябва да гласуват 9 от тях.

11 са съветниците на ГЕРБ в общинския съвет, опозицията няма да подкрепи избора.

Тихомир Янакиев от БСП, обясни, че няма да бойкотират предложението на Красимира Германова, защото Катя Стоянова от 12 години е в най-близкото обкръжение на Панайот Рейзи, за когото прокуратурата твърди, че е присвоил 2 млн. лева. Съветниците от БСП са категорични, че в Община Созопол ще влязат само след избори и през парадния вход.