Продължава активната работа по реконструкцията на бул. "България" от Околовръстния път до моста в кв. "Бояна", съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери рехабилитацията на булеварда.

В момента се работи в посока център, строителните дейности вървят в срок. Очакваме до средата на юли участъкът да бъде завършен и пуснат в движение, каза кметът. 

Снимка: БГНЕС

Тя информира, че от събота ще започне работа в участъка на "България" от бул. "Тодор Каблешков" до бул. "Гоце Делчев". Движението там ще се премести в другото платно, което вече беше ремонтирано по време на извънредното положение. 

Очакванията са ми втората половина на август да приключи ремонтът в целия участък, който е в посока център, каза кметът. Ако остане време до 10-12 септември, ще се започне работа и в последната отсечка от булеварда. 

Снимка: БГНЕС

Фандъкова припомни, че ремонтът на бул. "България" се извършва през последните няколко години поетапно, защото е силно натоварен. С ремонта на "България" ще сме завършили ремонтите на големите, ключови булеварди на София, подчерта столичният кмет.