Гръцки бизнесмен е арестуван тази нощ от румънските власти по подозрение, че избягал, след като е причинил фатален пътен инцидент в България, съобщава телевизия "ПроТВ". 

Снимка: btvnovinite.bg

Мъжът е обвинен, че преди четири дни е блъснал мoтopиcтът  Димитъp Mишĸoв oт Pyce и избягaл oт мecтoпpoизшecтвиeтo, без да му окаже помощ.

Димитър Мишков
Снимка: btvnovinite.bg

Близки на Мишков са подали сигнал за неговото изчезване и подеха кампания за издирването му в социалните мрежи. Тялото на мотоциклетиста бe oтĸpитo cлeд няĸoлĸoднeвнo издиpвaнe в xpacтитe нa paзĸлoнa нa град Cлaвянoвo пpeди Πлeвeн. 

Снимка: btvnovinite.bg

През това време арестуваният шофьор е прекосил границата и е влязъл в Румъния. По информация на румънските власти той се опитал да заличи следите по автомобила си от фаталния инцидент, като го оставил за ремонт в окръг Илфов в близост до Букурещ. Части от същата марка автомобил и със същия цвят са открити на местопроизшествието в България. 

Снимка: btvnovinite.bg

Автомеханиците в сервиза обаче заподозрели, че превозното средство е участвало в пътнотранспортно произшествие и съобщили в полицията. Мъжът бил задържан за разпит и по случая започнало разследване, тъй като той не притежавал документ, разрешаващ извършването на ремонт на колата му, какъвто в Румъния се изисква именно за да се избегне възможността автомобили участвали в катастрофа да бъдат поправени без знанието на властите. 

Румънските полицаи направили проверка в докладваните през последните дни транспортни произшествия и открили случай с подобно превозно средство в България, съобщава говорителят на полицията в окръг Илфов. 

Снимка: btvnovinite.bg

Българските власти са издали европейска заповед за задържане на гръцкия бизнесмен. Очаква се съдът да вземе решение за неговото екстрадиране у нас.

,