Заради засиления трафик в последния почивен ден и ремонтите на АМ „Струпа“ се стигна до километрично задръстване край Старо село.  Участъкът от 31 до 34 километър е стеснен в посока София и движението се извършва само в изпреварващата лента, пише БГНЕС. Активната и аварийната са затворени.

Шофьорите признават, че в края на всеки уикенд трафикът в района е затруднен, но сега заради серията почивни дни – е кошмарен. По целия 3-километров участък на ремонта няма никакви работници, само в края му, в аварийната лента, има автомобил за сондиране. 

Снимка: БГНЕС

Ремонтът започна преди няколко месеца – поставят се предпазни мрежи срещу срутване на камъни от терасния скат. Водачите посочиха, че при предишната серия от почивни дни са били взети мерки за разширяване на платната, докато сега трафикът не е бил регулиран. 

На пътя имаше и аварирали заради прегряване автомобили. Затруднен трафик се очаква и утре.

Снимка: БГНЕС

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че на 25 май от 9 ч. до 17 ч. движението по АМ „Струма“, от 8-ми до 9-ти км в посока София, ще се осъществява в една лента.

За ремонтни работи на асфалтовата настилка при 8-ми км ще бъде ограничено преминаването по активната лента. Трафикът ще се осъществява в изпреварващата.