БСП възразиха а коалиционното споразумение, което се очаква да бъде подписано днес, стана ясно тази сутрин в парламента.

Първо зам.-председателят на Народното събрание Ива Митева (ИТН) каза, че "една от партиите" е поискала нова среща, но подчерта, че това не е ИТН.

По-късно Корнелия Нинова сама обясни пред bTV, че имат "предложения, които касаят социалната сфера" в законодателството. "Разбира се едно такова споразумение не е проста работа, искаме в детайли всичко да бъде изпипано", заяви тя.

Сега лидерите на „Продължаваме промяната“, БСП, ИТН и „Демократична България“ се събират на спешна среща в парламента, за да се прецизират текстове. Митева също е била помолена да присъства на координационния съвет. Очаква се да се обсъждат законодателни приоритети.

„От наша гледна точка сме изчистили всичко, много внимателно сме се запознали със споразумението. Имахме претенции за изчистването на формулировки. От политическа гледна точка имахме някои въпроси – по отношение на назначенията и конкурсите, които ще се провеждат в съответните ведомства. (…) Мисля, че изчистихме текста“, обясни зам.-председателят на НС.