На 23 април, петък, около 11 ч. ще бъде пуснато движението в ремонтирания 10-километров участък от АМ „Тракия“ между пътен възел „Чирпан“ и пътен възел „Чирпан - Изток“.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ посочват, че в участъка е възстановена носимоспособност на пътното тяло, подобрено е отводняването, има нова асфалтова настилка, мантинели, маркировка и знаци.

Завършилите строителни дейности в 16,5 км участък са част от стартирания през октомври миналата година поетапен ремонт на общо 52 км от АМ „Тракия“ (от 156-и до 208-и км).

От утре продължава ремонтът на следващите над 23 км от АМ „Тракия“ до пътен възел „Стара Загора“. Ще бъдат затворени и двете платна и трафикът ще преминава по обходен маршрут.

Пътуващите от София към Бургас ще се отклоняват при пътен възел „Чирпан - Изток“ на АМ „Тракия“ по път II-66. От там по второкласния път ще продължават до пътен възел „Стара Загора – Кольо Ганчев“, който е на път II-66 и път I-5 Стара Загора - Димитровград. След това движението е по път I-5 до пътен възел „Стара Загора“, където шофьорите ще продължават по АМ „Тракия“.

Пътуващите от Бургас към София ще се отклоняват при пътен възел „Стара Загора“ на АМ „Тракия“ по път I-5 до пътен възел „Стара Загора – Кольо Ганчев“. От там по път II-66 ще продължават до пътен възел „Чирпан - Изток“, за да се качат отново на АМ „Тракия“.

Алтернативен маршрут на участъка в ремонт на АМ „Тракия“ е Подбалканският път I-6 София - Бургас. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да използват и първокласния път за по-голяма удобство при пътуване в пиковите дни и часове.

Предвижда се ремонтът на участъка от АМ „Тракия“ между пътните възли „Чирпан - Изток“ и „Стара Загора“ да продължи до 30 юни 2021 г.