Полицията в Горна Оряховица започна предварителна проверка по сигнал на гражданин за търговия с гласове. Призовани за писмени показания до този момент са 10 души от Горна Оряховица и региона.

На явилите се са съставени предупредителни протоколи.

В рамките на деня стана ясно, че има и друг сигнал за нарушение по време на кампанията - около обяд за писмени показания е привикан и кандидатът за кмет на Горна Оряховица Явор Божанков (депутат от на БСП).

Той обясни пред bTV, че в следобедните часове от полицията са проверили подадения по електронната поща сигнал, установили са подателя, но той е отрекъл да е съобщавал за подобна нередност. Според органите на реда става дума за кражба на самоличност на сочения за подател на сигнала срещу него.

„Смятам, че бяха преминати всякакви граници, защото срещу мен беше подаден един очевидно фалшив сигнал, който гласи, че човек е принуден с шамари да гласува. Дадох своите обяснения. По-късно от МВР ми се обадиха и ме уведомиха, че жалбоподателят е намерен, неговата самоличност е открадната. Човекът явно не е подавал сигнал. За съжаление политическите опоненти преминаха границите”, каза Божанков.